BİK Bir Aylık Gelirini Depremzedelere Bağışlansın « GYD Haber

29 Mart 2024 - 16:06

BİK Bir Aylık Gelirini Depremzedelere Bağışlansın

BİK Bir Aylık Gelirini  Depremzedelere Bağışlansın
Son Güncelleme :

11 Şubat 2023 - 12:27

117 Görüntülenme

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri Bayram Ekici Depremde zarar gören vatandaşlarımıza yapılan yardımlarda gazetelerden kesilen bir aylık Komisyon ücretlerinin depremzedelere bağışlanması gerektiğini söyledi.

Ekici, TGF adına yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi yoğun şekilde etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki büyük hasar ve can kaybına yol açan depremin yaralarının sarılması için bugün ekonomik sıkıntılar içinde hayat mücadelesini sürdüren Türkiye geneli Yerel Gazetelerimiz yetersiz olan gelirlerinin %10’unu depremzedeler için AFAD’a bağışlamaya devam ediyor. Yerel gazetelerimizin başlatmış olduğu bu kampanyaya BİK çalışanları da katılarak maaş ve yemek paralarından keserek destek vermiştir. Bütün bunlarla birlikte Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından gazetelerden kesilen Komisyon ücretlerinin de depremzedelere bağışlanması büyük katkı sağlayacaktır. Basın İlan Kurumunun bu bir aylık gelirini bağışlayarak kampanyaya katılmalarını basın camiası olarak bekliyoruz. #BirlikteÇokGüçlüyüz diyorsak eğer Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünün bu adımı atmasının gerekli olduğu kanaatindeyiz” dedi.

BU GÜNLERİ DE HEP BERABER ATLATACAĞIZ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Ekici; Bizler ve devletimiz depremden zarar gören vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya devam edecek. Bu acı günleri inşallah hep birlikte atlatacağız. Halkımızın yardımları aralıksız devam edecek. Bu vesile ile TGF olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Başımız sağolsun Türkiyem.