Hoşgül “Birlikte Rahmet Vardır, Ayrılıkta İse Azap” « GYD Haber

28 Mart 2024 - 12:54

Hoşgül “Birlikte Rahmet Vardır, Ayrılıkta İse Azap”

Hoşgül “Birlikte Rahmet Vardır, Ayrılıkta İse Azap”
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2021 - 7:38

159 Görüntülenme

Hoşgül “Birlikte Rahmet Vardır, Ayrılıkta İse Azap”

 

Olağanüstü Genel Kurul çağrısı sonucu 31 Temmuzda salt çoğunluğu sağlanamayan ve bu haftaya ertelenen Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına tek aday olarak seçime giren  Şentürk Hoşgül, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı oldu.

Yaptığı açıklamada konuşan Hoşgül, yirmi yıla yakın bir geçmişi olan derneğimizin kuruluşundan bu yana emeği geçen başkan ve yönetim kurullarına teşekkür etti. Manisa da Uluslararası derneklerden biri olan Azerbaycan Kültür ve Dayanışma derneğimiz,  Şehzadeler şehri Manisamıza dün olduğu gibi, bugün de yarında, kültürel ve sosyal manada değer katmaya, kazandırmaya devam edecektir. Merkez de yaklaşık olarak 200 haneye sahip olan Azerbaycan Türklerinin  ‘Birlikte rahmet vardır, ayrılıkta ise azap.’ hadisi şerifinden yola çıkarak, birlik ve beraberliğini perçinlemek adına üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın dedi. Önceki dönemlerde temsil noktasında bulunan başkanlarımızın derneğimiz adına Manisa’mıza yapmış oldukları hizmetler için ayrıca teşekkür eden Hoşgül, yeni dönemin Manisa’da yaşayan tüm Azerbaycan Türkleri adına ve şehrimiz adına hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Derneğimizin kuruluşundan bu yana ahirete intikal eden büyüklerimize Allah’tan rahmet dileyen hoşgül, sözlerini, ‘Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez diyerek, bağımsızlık meşalesini yakan Mehmet Emin Resulzade’yi, ‘Ben Atatürk’ün esgeriyim diyerek, ‘Sen Türk olduğunu unutsanda düşmanın unutmaz’ diyen, Ebulfez Elçibey’i, Azerbaycan’ın yeniden inkişafını sağlayan ‘Bir millet iki devlet’ sözünü zihinlere kazıyan, Haydar Aliyev’i rahmet ve minnetle anarak noktaladı.