TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin’den seslendi; “Yeni yasa hüsran verici” « GYD Haber

29 Mart 2024 - 18:18

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin’den seslendi; “Yeni yasa hüsran verici”

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin’den seslendi; “Yeni yasa hüsran verici”
Son Güncelleme :

19 Ocak 2023 - 12:30

89 Görüntülenme

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin’den seslendi;
“Yeni yasa hüsran verici”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yeni basın yasasının Anadolu basını için hüsran verici olduğunu söyledi.
Teşkilat ziyaretleri kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun ve Basın Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Bayrak ile birlikte Mersin’e gelen Genel Başkan Yılmaz Karaca, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, TGF Yüksek İstişare Kurulu Başkan yardımcısı Turgay Demirtaş’ın da hazır bulunduğu toplantıda değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yılmaz Karaca, yeni basın yasasının şartlarının ağır olduğunu ifade ederek ‘Hüsran verici’ olarak niteledi.

KADRO SAYISI GERÇEĞİ YANSITMIYOR!

Genel Başkan Yılmaz Karaca, yeni basın yasasındaki kadro sayılarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Hem kadro sayıları hem de bekleme süreleri Anadolu basını için çok yüksek mutlaka aşağı çekilmeli. Kadrolar yüksek olunca gazete sahipleri de şişirme kadrolaşmaya gidiyor. Kadro sayısı makul seviyede olursa ve denetimi yapılırsa şişirme kadrolara da gerek kalmaz. Kategorilere göre kadro sayıları 15, 12, 8 ve 6 olarak belirlenmiş. Örneğin Mersin’de kadro sayısı 8. Bu kadro sayısıyla 24 ay boyunca hiçbir ilan hiçbir destek almadan yayın hayatını sürdürmesi son derece zor görünüyor” dedi.

TELEVİZYON VE RADYOLAR ÜVEY EVLAT GİBİ

Genel Başkan Yılmaz Karaca şöyle devam etti:
“Türkiye’de uydudan yayın yapan televizyonlar ve radyolar üvey evlat muamelesi görüyor. Hem uydu bedeli ödüyorlar hem de devletten destek alamıyorlar. 100’den 41’e düşen uydudan yayın yapan televizyon sayısı 2023 yılında bu şartlar gittiği sürece daha fazla düşer. Mutlaka uydu televizyonlarının uydu bedellerinin aşağıya çekilmesi ve desteklenmeleri gerekir.
TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe de, Genel Başkan Karaca ve heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek “Gazete sahipleri ve gazete çalışanları olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu zorlu süreçte daha iyi koşullarda gazetecilik yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.