“Yelimera Kanyonu Tabiat Anıtı” Büyük Beğeni Topladı « GYD Haber

28 Mart 2024 - 13:23

“Yelimera Kanyonu Tabiat Anıtı” Büyük Beğeni Topladı

“Yelimera Kanyonu Tabiat Anıtı” Büyük Beğeni Topladı
Son Güncelleme :

11 Ekim 2021 - 17:29

151 Görüntülenme

“Yelimera Kanyonu Tabiat Anıtı” Büyük Beğeni Topladı

Manisa’nın Selendi İlçesi Terziler Mahallesinde bulunan Yelimera Kanyonunun tanıtılması amacıyla Selendi Kaymakamlığı öncülüğünde “Yelimera Kanyonu Tabiat Anıtı”nda doğa yürüyüşü düzenlendi.

Selendi İlçesi Terziler Mahallesinde bulunan kendine has özellikleri ile eşsiz bir doğa manzarasına sahip olan Yelimera Kanyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 07.05.2021 tarihli Olurları ile “Yelimera Kanyonu Tabiat Anıtı “olarak tescil ve ilan edildi, bölgenin tanıtılması için gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde program  ilk olarak Selendi Belediyesi önünde Kaymakam Yıldırımın katılımcılarla tanışması ile başladı, ardından araçlar ile terziler mahallesine hareket edildi, Terziler mahallesinden yaya olarak Muhtar İsmail Ekim eşliğinde kanyona yüründü, kanyonun eşsiz güzelliği tüm katılımcıları kedini hayran bıraktı. Yürüyüş sonunda tekrar terziler mahallesini dönülürken muhtar Ekim tüm katılımcılara ikramlar verdi.

Kaymakam Yıldırım yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada “Kanyonun ilgi çekici doğal yapısı ile görülmeye değer olduğunu, tabiat anıtı ilan edilen alana yapılması planlanan yürüyüş yolları, asma köprü, seyir terası gibi yapılarla kanyona ilginin daha da artarak kanyonun turizme kazandırılacağını, böylelikle turizm çekim merkezi olmasını umdukları Yelimera Kanyonunun başta Terziler mahallesinin kalkınmasında olmak üzere İlçemiz ekonomisi ve ilimiz ekonomisine katkı sunacağını” belirtti.

Düzenlenen yürüyüş ile bölgenin tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Kaymakam Yıldırım bugün çok güzel ve keyifli bir gün geçirdik, “Yelimera Kanyonu Tabiat Anıtı” doğa yürüyüşüne katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. Çevre İl ve İlçeler den herkesi bu güzelliği görmeye davet ediyorum dedi.” dedi.

Selendi Kaymakamı Ali Yıldırım ve Terziler mahallesi muhtarı İsmail Ekim ev sahipliğinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne, Selendi Kaymakamı Ali Yıldırım’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç, Ak Parti İlçe Başkanı Ecz. Şeref Kaçar ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Mehmet Karabulut ve yönetim kurulu üyeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Osman Malkoç, Doğa Koruma Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil, Daire Amirleri, Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aydın, Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Dış İlişkiler Sorumlusu Seyfettin Ayakyay,  Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Şentürk Hoşgül ve Mehmet Aktürk, Manisa’dan ve Uşak’tan gelen doğaseverler ve yürüyüş grupları ile vatandaşlar katıldı.